A portál Marius Fecioru román távközlési államtitkárt idézi, aki elmondta, hogy a jövő hét elején Bukarestbe látogat Michael Tsamaz, az OTE csoport vezérigazgatója, aki egyben az OTE részvényeinek mintegy 30 százalékát birtokló Deutsche Telekom alelnöke, és ajánlatot tesz a román állam tulajdonában maradt részvények megvásárlására.

A Romtelecom részvényeinek 54,01 százaléka a görög OTE tulajdonában van, a maradék 45,99 százalék pedig a román államé. Bukarestnek már régóta szándékában áll a részvénycsomag eladása, a korábbi tervek szerint a részvények egy részét tőzsdén jegyezték volna be, de e terv kivitelezését a román kormány rendszerint elhalasztotta.

A Hotnews piaci forrásokra hivatkozva azt írta: a görög vállalat ajánlata eléri majd a 350 millió eurót. Az államtitkár szerint a görög vállalat ajánlata után a román állam elemezni fogja a részvények értékét, és annak függvényében eldöntik, hogy eladják-e az egész csomagot, vagy kisebb pakettek tőzsdére való bejegyzése révén fokozatosan privatizálják majd a vállalatot.

Az OTE 1998-ban 675 millió dollárt fizetett a Romtelecom 35 százalékáért, majd 2003-ban a többségi tulajdonossá vált.