Az érdeklődőkkel történő tárgyalások folyamatban vannak, a további lépésekről a kötelező érvényű ajánlatok kiértékelése után születik döntés - írta közleményében a pénzintézet, a készülő tranzakcióval kapcsolatban megjelent sajtóközlésekre reagálva.

Arról, hogy az OTP szlovákiai leányvállalatát eladhatják, először tavaly ősszel írt a pozsonyi sajtó. A TASR szlovák közszolgálati hírügynökség szerdán azt jelentette, hogy az OTP 2020 tavaszáig kivonul a szlovák piacról, mert piaci részesedését nem tudta 3 százalék fölé emelni.

Az OTP Bank Nyrt. 2002-ben vált a szlovák leányvállalat többségi tulajdonosává, jelenleg részvényeinek 99,44 százalékát birtokolja, a fennmaradó tulajdonrész kisrészvényesek tulajdonában van. A leányvállalat központja Pozsony, a pénzintézet Szlovákiában 62 kirendeltséggel rendelkezik.

A magyar OTP anyavállalat jelenleg 12 közép- és kelet-európai országban van jelen, többek közt Szerbiában, Bulgáriában, Moldáviában, Romániában, Montenegróban, Albániában, Horvátországban, Ukrajnában, és Oroszországban is. A pénzintézet szerdán jelentette be, hogy lezárta szlovén SKB Bank felvásárlását, és ezzel a szlovén piacon is megjelent. A pénzintézetnek közel 40 ezer alkalmazottja és 20 millió ügyfele van.