Baj van a kártyás fizetéseknél - az egyik szolgáltató rendszere akadozik

Akadozik a Visa rendszere, így jelenleg egész Európában képtelenek fizetni kártyával a vásárlók - írják angol lapok péntek este. A probléma több országot, így Magyarországot is érintheti.
K. Kiss Gergely, 2018. június 1. péntek, 20:08
Fotó: Napi.hu

Először a Sky írta meg péntek este, hogy a Visa-kártyával vásárlókat sorra utasítják el az üzletek technikai probléma miatt - olvasható a portfolio.hu cikkében. A lap szerint a leállás több millió felhasználót érinthet. A cég szóvivője elismerte, hogy technikai nehézségeik adódtak, melyek miatt elővigyázatosságból nem teljesülnek a vásárlások.

Nem sokkal később valamelyest javult is a helyzet, de teljesen nem állt helyre a rendszer. A Twitteren a felhasználók és a kereskedők még mindig folyamatosan problémákról számolnak be. Azt egyelőre nem tudni, hogy a fennakadások miatt a Visa kompenzálja-e majd a kiskereskedőket a bevételkiesésért.

A hírek szerint csak a kártyás vásárlásokat érinti a leállás, a készpénzfelvétel zavartalan. A Mastercard rendszerével egyelőre nincsenek problémák, a társaság szóvivője szerint semmi rendkívülit nem tapasztalnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK