November elején egy európai tulajdonos fedezte fel, hogy valami nem stimmel a Tesla Model S biztonsági övével - egész pontosan eltörött benne egy alkatrész. A gyár a napokban úgy döntött: biztos ami biztos alapon az összes autóját visszahívja egy átvizsgálásra. Ez nagyjából 90 ezer járművet érint világszerte - írja a portál.

A Tesla e-mailben értesítette a tulajdonosokat a visszahívásról, biztatva őket, hogy keressék fel a legközelebbi központot. Az amerikai cég közleménye szerint 3000 autót már át is vizsgáltak, de egynél sem találtak problémát. A helyzet viszont komoly, hiszen egy baleset esetén a biztonsági öv nem nyújt védelmet az autóban utazók számára: egész pontosan nem feszül meg akkor, ha a test hirtelen előre akarna zuhanni.

A problémát egy csavar kilazulása, vagy eltörése jelentheti. A Tesla szakemberei szerint a tesztelés csupán pár percet vesz igénybe, és újabb néhányat, ha cserélni kell az alkatrészt. A visszahívásnak a befektetők sem örülnek, a Tesla részvényei a hírre 2,5 százalékot estek.

A Model S eddig kiemelkedő teljesítményéről volt híres: a jármű képes a porba alázni még egy versenyautót is, világrekord eredményt autózott egyetlen feltöltéssel, a robotpilótája pedig hatalmasat mentett egy éles helyzetben. Igaz, volt már arra is példa, hogy gond volt az autóval, 2013 végén például több jármű is kigyulladt.