Bajok vannak a dízelautókkal

Nagy a bizonytalanság a dízeles autók körül. Mivel hírek szerint egyre több nagyvárosból tilthatják ki őket, egyre nehezebben eladhatók, és nem csak a használtak, de az újak is - írja a Portfolio.hu.
Szabó Zsuzsanna, 2018. április 24. kedd, 22:23
Fotó: MTI/EPA

A kereskedők ötöde már nem számít be autóvásárláskor használt dízelautót, 87 százalékuk csak diszkonttal vesz be ilyen járművet, 87 százalékuk pedig már csak nagy kedvezménnyel tud eladni ilyen autókat - írja a Portfolio.hu a német autóipari piackutató DAT havonta megjelenő Diesel-Barometer nevű kiadványára hivatkozva, amely a német autókereskedők körében elvégzett reprezentatív felmérés eredményeit teszi közzé.

A kiadványból a portál szerint az is kiderül, hogy a kereskedők 57 százaléka már az új dízelautókra is jelentős kedvezményt ad. A dízelbotrány nyomán csökkenő árak következtében a DAT szerint a 3 éves használt dízelautók az újkori listaárnak már csak átlagosan az 53,4 százalékán kelnek el.

A dízelautók miatt keletkező veszteségekre a megkérdezettek 61 százaléka képez céltartalékot.

Az adatokból az is kiderül, hogy egy használt dízelatuó átlagosan 103 napig áll a kereskedésekben, míg a hasonló benzines társaik csak 85 napot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2018.04.25 00:21

A dízelmotor annak idején korszakalkotó találmány volt és még ma sem járt le az ideje. Személyautókban kemény konkurrense a benzinmotor, de haszonjárművekben, buszokban, kamionokban nincs versenytársa. El tudunk képzelni egy húsztonnás kamiont(lehet, hogy keveset mondtam!), vagy egy 150 embert szállító csuklós buszt benzinmotorral? Nemigen! Majd az autógyárak kutatóműhelyei is kifejlesztik idővel személyautókba is az új dizelmotorokat, amelyek a környezetvédelmi előírásoknak is megfelelnek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html