Balesetben meghalhatott az OBI tulajdonosa

A család feladta Karl-Erivan Haub milliárdos üzletember keresését. A Tengelmann csoport 58 éves tulajdonos-vezére a svájci Alpokban tűnt el síelés közben egy hete - írta az AFP-re hivatkozva az Index.
Domokos Erika, 2018. április 13. péntek, 19:58
Fotó: MTI/EPA

Több mint hét nap elteltével a gleccserek extrém időjárási kondíciói közepette nincs több remény a túlélésére - közölte a cégcsoport a család közlését tolmácsolva.

A Haub család a német Tengelmann csoport tulajdonosa, ehhez a cégcsoporthoz tartozik egyebek mellett a Kik diszkontruha-hálózat és az OBI barkácsáruház is. A család a világ 265. leggazdagabbja, Németországban pedig a 20 - írta az Index.

A svájci média közlése szerint Haub még beült a síliftbe a Kis-Matterhornon szombaton délelőtt fél 9-kor, és 3800 méter magasan kiszállt. Egyedül síelt, ekkor látták utoljára, a szállodájában Zermattban már nem jelent meg a nap végén. Svájci és olasz mentőcsapatok kezdték el keresni a környéken, de hiába. A férfi a Patrouille des Glaciers nevű kemény síversenyre készült, ami április 17-én lesz a svájci sereg szervezésében - olvasható a cikkben.

HOZZÁSZÓLÁSOK