Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Egyesült Államok második legnagyobb bankja hétfőn közzétett gyorsjelentésében közölte, hogy április-júniusban 6,78 milliárd dollár, részvényenként 63 cent adózott eredményt ért el, szemben az egy évvel korábbi 5,10 milliárd dolláros, részvényarányosan 44 centes profittal.

Az észak-karolinai Charlotte-i székhelyű bank összbevétele 22,60 milliárd dollár volt, szemben az egy évvel korábbi 22,82 milliárd dollárral. A nettó kamatbevételek 6 százalékkal, 11,65 milliárd dollárra nőttek, a nem kamatjellegű bevételek viszont 7,5 százalékkal, 10,95 milliárd dollárra csökkentek.

A FactSet pénzügyi szolgáltató által megkérdezett elemzők ennél gyengébb adatokat, 22,29 milliárd dolláros bevétel mellett 57 centes nyereséget vártak a MarketWatch amerikai gazdasági hírportál beszámolója szerint.

A Bank of America, a több nagy Wall Street-i pénzintézethez hasonlóan, erős hátszelet kapott a decemberben elfogadott, az adókat mérséklő törvénnyel, valamint a Federal Reserve által végrehajtott kamatemelésekkel. A társasági adó csökkentésének - 35 százalékról 21 százalékra - éppen a bankszektor az egyik legnagyobb kedvezményezettje. A Bank of America 1,71 milliárd dollárt fizetett be társasági adóként a második negyedév után, míg egy évvel korábban 3,02 milliárd dollárt.

A vártnál jobb gyorsjelentés hatására jelentősen emelkedett a BofA árfolyama a New York-i tőzsdén, nyitás után fél órával 2,07 százalékos nyereségben, 29,14 dolláron forgott a részvény.

Az egy évvel korábbihoz képest 17,84 százalékkal nőtt a Bank of America árfolyama, nagyobb mértékben a 30 legfontosabb amerikai vállalat tőzsdei állapotát tükröző index, a Dow Jones Ipari Átlag 15,63 százalékánál.