Egy kézbe kerül az Oney Magyarország

Az Oney Magyarországban a korábbi 60-ról 100 százalékosra nőtt a BPCE és az Auchan csoport tulajdonrésze. A Cetelem kiszállt az áruhiteleket nyújtó vállalkozásból.
Herman Bernadett, 2020. június 11. csütörtök, 16:42
Fotó: Napi.hu

A Gazdasági Versenyhivatal honlapján jelentették be csütörtökön, hogy az Oney Bank SA 60 százalékról 100 százalékosra növeli részesedését és ezáltal szavazati jogát az Oney Magyarország Zrt.-ben, következésképpen a jelenlegi, a Magyar Cetelem Bank Zrt.-vel közös irányítás helyett egyedüli, közvetlen irányítást szerez az Oney Magyarország felett. Az összefonódás érinti mind az Oney Magyarországot, mind az Oney Magyarország 100 százalékos tulajdonában lévő leányvállalatát, az Oney Pénzforgalmi Kft.-t.

Az Oney SA tulajdonosai az Auchan csoport (49,9 százalék), amely hipermarketeteket és benzinkutakat üzemeltet Magyarországon az Auchan Magyarország Kft.-n keresztül, és a BPCE Csoport (50,1 százalék), amely banki, pénzügyi és ingatlanfinanszírozási szolgáltatásokat nyújt Franciaországban és nemzetközi szinten. A BPCE Csoport Magyarországon főként kereskedelmi hitelbiztosítási, követelésbehajtási és üzleti információs szolgáltatásokat nyújt vállalatok számára a "Coface" márkán keresztül.

Az Oney Magyarország személyi hitelt, fogyasztási kölcsönt, hitelkártyát, pénzforgalmi kártyát bocsát ki, emellett függő ügynökként kiterjesztett termékgarancia-biztosításokat és baleseti meghibásodás elleni biztosításokat, hitelfedezeti biztosításokat, továbbá biztosítótársaságok közvetítőjeként eljárva utas- és lakásbiztosítást értékesít.

Az 5,9 százalékos thm-plafon miatt jelenleg szűkösebb a termékpaletta, a hitelek közül honlapja szerint egyedül a 0 százalékos és 5,9 százalékos thm-ű áruhitelt nyújtja a cég.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atombandi, 2020.06.12 13:21

@ziziza:
En csodalkoztam azon, hogy egyik aruhazlancnak sem jutott eszebe direkt celzottan egy adott teruletre valo kiszallitas otlete. Szerintem sokkal tobb emberhez jutottak volna el, ha mondjuk iranyitoszam szerint szallitottak volna ki. peldaul az 1234 iranyitoszam ala jovo szerdan szallitanak, aki ott lakik addig talalja ki es rendelje meg mit akar, es kvazi egy kiszallitassal egy csomo rendelest letudtak volna. Minimalis benzin es ido kidobas lett volna ez, busasan megterult volna. Szerintem komplett utcak rendeltek volna es a vevoi megelegedes is magasabb lett volna.

O1G
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ziziza, 2020.06.12 03:29

Ostobaság volt ezt meglépni, még több hitel az emberek nyakába.....
Ahelyett, hogy inkább azt oldanák meg, hogy az ország legkisebb vidéki településére is legyen házhoz szállítás (és nem egységcsomagot, hanem amire ténylegesen szüksége van valakinek)..... amíg ilyen hiányosságai van egy hipernek, addig nem mással foglalkozzanak, pláne ne olyannal, ami nem is a profiljuknak megfelelő.... szolgálják ki az ország teljes lakosságát, termékekkel és élelmiszerekkel, de ne hitelekkel.... elég volt a szándékos eladósításból, hogy lépten-nyomon hiteleket akarnak mindenkinek a torkán lenyomni....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html