Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Gazdasági Versenyhivatal honlapján jelentették be csütörtökön, hogy az Oney Bank SA 60 százalékról 100 százalékosra növeli részesedését és ezáltal szavazati jogát az Oney Magyarország Zrt.-ben, következésképpen a jelenlegi, a Magyar Cetelem Bank Zrt.-vel közös irányítás helyett egyedüli, közvetlen irányítást szerez az Oney Magyarország felett. Az összefonódás érinti mind az Oney Magyarországot, mind az Oney Magyarország 100 százalékos tulajdonában lévő leányvállalatát, az Oney Pénzforgalmi Kft.-t.

Az Oney SA tulajdonosai az Auchan csoport (49,9 százalék), amely hipermarketeteket és benzinkutakat üzemeltet Magyarországon az Auchan Magyarország Kft.-n keresztül, és a BPCE Csoport (50,1 százalék), amely banki, pénzügyi és ingatlanfinanszírozási szolgáltatásokat nyújt Franciaországban és nemzetközi szinten. A BPCE Csoport Magyarországon főként kereskedelmi hitelbiztosítási, követelésbehajtási és üzleti információs szolgáltatásokat nyújt vállalatok számára a "Coface" márkán keresztül.

Az Oney Magyarország személyi hitelt, fogyasztási kölcsönt, hitelkártyát, pénzforgalmi kártyát bocsát ki, emellett függő ügynökként kiterjesztett termékgarancia-biztosításokat és baleseti meghibásodás elleni biztosításokat, hitelfedezeti biztosításokat, továbbá biztosítótársaságok közvetítőjeként eljárva utas- és lakásbiztosítást értékesít.

Az 5,9 százalékos thm-plafon miatt jelenleg szűkösebb a termékpaletta, a hitelek közül honlapja szerint egyedül a 0 százalékos és 5,9 százalékos thm-ű áruhitelt nyújtja a cég.