Sokat átkozta a lengyel szaksajtó a nemzeti légitársaságot azért, mert az elsők között szerzett be Boeing 787 Dreamlinereket, ugyanis ezzel bevásárolták a gép számos gyermekbetegségét is, amelyek károkat okozott a LOT-nak. Talán ez a tapasztalat is hozzájárult ahhoz, hogy a legújabb vásárlásban biztosra mennek.

Az amerikai repülőgépgyártó legsikeresebb modellje, a Boeing 737-es legújabb változataiból rendelnek. Elsőként 2017 első felében négy 737-800 NG lízingelését kezdik majd, majd ősszel megérkezik az első 737 MAX, a típus legeslegújabb változata. Az utóbbiból 2020-ig hatra festik fel a LOT logóját.

A 737 MAX 186 utas szállítására képes változata érkezik a lengyelekhez. Nagy poggyásztere és éles világítása hasonlít a Deamlinernél megszokott luxusra. A gép elődjénél hét százalékkal könnyebb és kisebb fogyasztású, halkabb hajtóműveket kapott. Ennek köszönhetően várhatóan nyolc százalékkal olcsóbban szállíthatja utasait.

A Boeingeket - amelyek a kanadai Bombardier és az európai Airbus típusait győzték le a lengyel légitársaság tenderén - az Air Lease Corporation lízingeli a LOT-nak.