Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Global Business Services üzletágat 2020 január elsején létesítette a BASF a többi tevékenységi körétől átvett 8400 alkalmazottal a többi üzletág pénzügyi, logisztikai, kommunikációs, személyzeti, környezetvédelmi, egészségügyi és biztonsági szolgáltatásainak az ellátására.

A szolgáltatási tevékenységi körök és forrásaik összevonásával, valamint a konszern átfogó digitalizációjának a keretében az üzletágban 2022-ig 2000 munkahely szűnik meg. A tevékenységi kör racionalizálásától 2023-tól már évi 200 millió eurós költségmegtakarítást vár a BASF.

"A tervezett intézkedésekkel nagyban hozzájárulunk a konszern hatékonyságának a javításához" - kommentálta a bejelentést Marc Ehrhardt, a Global Business Services igazgatója. "Az eljárások leegyszerűsítésével és az alkalmazott megoldások digitalizációjával rugalmasabb és hatékonyabb módon kezelhetjük majd a csoport üzletágainak a kihívásait." A jövőben ennek köszönhetően centralizáltabb módon történik majd a BASF különböző üzletágainak a szolgáltatásokkal való ellátása is - írják közleményükben.

A cég korábban egy még nagyobb leépítést jelentett be.