A Wall Street Journal kedden jelentette meg a közleményt, miszerint a kiadóvállalat, a Dow Jones & Co. - látva a meredeken zuhanó árbevételeket - átszervezi néhány európai és ázsiai kirendeltségét a költségek további csökkentése érdekében. Ez több tucat munkavállaló elbocsátásával jár a Wall Street Journalnál - hívja fel a figyelmet a portál.

Az átalakítás során a Dow Jones egész kontinenst lefedő irodákat hoz létre, így például Londonban és Barcelonában az eddig önálló irodaként működő egységek helyett. Ennek keretében az amerikai központú újság bezárja néhány nemzetközi irodáját és visszavonul néhány, eddig kezelt hírterületről.

A szeptemberrel végződő harmadik negyedévben a News Corp jelentése szerint a nyomtatott WSJ hirdetési bevételei 21 százalékkal csökkentek az előző év azonos időszakához képest. A negyedik negyedéves számait február 9-én közli a társaság.

A Dow Jones kiadóhoz tartozik a WSJ mellett többek között a Dow Jones Newswires, a Barron's, a MarketWatch, Financial News. Összesen 4400 alkalmazottja van, közülük 1400 foglalkozott a hírekkel.

Vége a budapesti irodának is, amelyet a lap Fehér Margittól, a WSJ magyarországi vezető munkatársától tudott. A kiadó bezárja budapesti szerkesztőségét, mivel a cég leépíti az európai és ázsiai jelenlétét.