Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Poultry Development Ltd. nevű ingatlanvállalat egy hatcsillagos szálloda építését tervezte London pénzügyi negyedében, amit egy 72 millió fontos (104 millió dolláros) hitellel fedeztek, de a cég fizetésképtelensége miatt a kötelezettségeiket nem tudják vállalni - jelentette a Bloomberg.

A jelenleg fizetésképtelennek nyilvánított ingatlanvállalat a január 26-ai határidőre nem tudta teljesíteni a hitel visszafizetését a Capmark Financial Group jelentése szerint, amely a hitelezők nevében felelt a tranzakcióért.

A Midland Bank egykori központjáért Vlagyimir Csernuhin, Oroszország volt pénzügyminiszter-helyettese 72 millió fontot fizetett még 2006-ban. Az ex-miniszter tavaly kapta meg rá az engedélyt, hogy az Angol Nemzeti Bank épületével szemben található ingatlant átalakítsa luxusszállodává.

A nagy-britanniai kereskedelmi ingatlanok ára 35,5 százalékkal zuhantak a 2007 közepén tapasztalt csúcshoz képest a CB Richard Ellis szerint. A bankok korlátozzák a hitelezést és több fejlesztést is le kellett állítani ideiglenesen, mint például a Land Securities Pic "Walkie Talkie" és a British Land Co. "Sajtreszelő" nevű tornyait, melyek a tervezett szálloda egymérföldes körzetében találhatóak.

A Poultry's mintegy 55 millió fontnyi elsődleges hitelei kereskedelemi jelzálog alapú kötvényekbe lettek becsomagolva, amit a Credit Suisse Csoport értékesített egy speciális vállalaton keresztül.

A Poultry út 27-35-ös szám alatti épület, amit Edwin Lutyens építész tervezett az 1920-as években, jelenleg üresen áll a biztonsági szolgálatot leszámítva. Az épület az 1964-es Goldfinger című James Bond filmben volt látható Sean Connery főszereplésével. 

A Mischon de Reya jogi cég 2006-ban javasolta az ingatlan értékesítését; a Poultry ingatlanvállalatot az ügyvédi irodán keresztül sem sikerült elérni, és a Capmark hitelszolgálatánál sem reagáltak a Bloomberg kérdéseire.