Befektetési csalókat üldöznek a német hatóságok

A befektetési csalók elleni harc jegyében nagyszabású akciót indítottak a héten a német hatóságok, több tucatnyi érintettnél tartva házkutatást - írta pénteken a Financial Times Deutschland (FTD).
MTI-Eco, 2010. szeptember 24. péntek, 12:12
Fotó:

A részvényekkel folytatott szervezett csalás leleplezése érdekében a müncheni ügyészség munkatársai 48 irodát és magánlakást kutattak át Dél-Németországban és Ausztriában a hét első felében. Az ügy pikantériája, hogy a razzia által érintettek között van a tőkebefektetők érdekvédelmi szervezetének (SdK) müncheni irodája is.

Mint a gazdasági és üzleti napilap írta, összesen 31 gyanúsított ellen folyik nyomozás piaci manipuláció és bennfentes kereskedelem gyanúja alapján. Összesen húsz különböző cég részvényeiről van szó. Az ügyészség indítványára három gyanúsított vizsgálati fogságba került.

Az FTD értesülései szerint az ügyészségi vizsgálat és az őrizetbe vételek a 2008 nyaráig visszanyúló Wirecard-üggyel állnak kapcsolatban. Az SdK akkori szóvivője, Markus Straub a nyilvánosság előtt az üzleti mérleg manipulálásával vádolta meg a TecDAX tőzsdeindexben jegyzett szolgáltató céget. Ezzel egyidejűleg Straub és mások a Wirecard részvények esésére játszottak a börzén.

HOZZÁSZÓLÁSOK