Márciustól magasabb fizetést ad a romániai boltjaiban dolgozó 5500 embernek a Lidl - írja a Maszol.ro. romániai magyar nyelvű online újság.

A béremelés eredményeként a pénztárosok havonta bruttó 3061 lejt (205 087 forint), a raktárosok 3301 lejt (221 ezer forint) kapnak. (Összehasonlításképpen, a magyar Lidlnél az üzletekben dolgozó munkavállalók átlagos bruttó havi járandósága márciustól eléri majd a 365 ezer forintot).

Azok a dolgozók, akik legalább három évig maradnak a boltláncnál, további 15-16 százalékos béremelésre számíthatnak. A fizetésemelésen túl a romániai Lidl  további juttatásokat, például étkezési utalványokat és életbiztosítást ad a jelenlegi juttatási csomagban lévő magán-egészségbiztosítás mellé. Emellett a szabadnapok számát is növelik.

Nem csak a Romániában dolgozó Lidl-alkalmazottak bére emelkedik, hanem a magyar láncnál is nőnek a bérek márciustól. A cég januárban jelentette be, hogy átlagosan 20 százalékos mértékben emeli bolti és raktári fizikai munkavállalói munkabérét.