Beindult az autósok forradalma

Lengyelországban is hódit a carsharing: egyre több városban jelenik meg a taxisok réme, amely változatos autókat kínál azoknak, akik viszonylag ritkán ritkán ülnek a volán mögé.
Barabás Júlia, 2017. április 30. vasárnap, 14:25
Fotó: Napi.hu

Lengyelországba is eljutott a carsharing divatja, azaz a autókölcsönzés sajátos, új módja.. Egyre több lengyel városban vannak már olyan cégek, amelyek ezzel foglalkoznak - írta a gazeta.pl. A divatot a szolgáltatás egyszerűsége teremtette: ahhoz, hogy valaki autóhoz jusson, elég az interneten keresztül regisztrálni a szolgáltatást nyújtó cégnél.

Feltétel, hogy az illetőnek legyen jogosítványa - egyes cégeknél ennek legalább egyévesnek kell lennie, máshol a résztvevőnek legalább 21 évesnek kell lennie, esetenként okos telefonra is szükség van. A használati díj a kocsi kölcsönzésének idejétől és a megtett kilométertől függ.

Az okos telefon arra is jó, hogy a segítségével a felhasználók kideríthessék, áll-e a közelben szabad autó. A telefonnal le is lehet foglalni, hogy ott legyen még, mire az illető odaér. Az applikációval kinyitható és elindítható az autó.

Beindult a biznisz

Tavaly Wroclawban kezdett ilyen szolgáltatásba egy cég, amelynél Ford Fiesta, Kia Rio, Hyundai i30 és elektromos BMW i3 volt bérelhető. Aztán Varsóban BMW-k jöttek, majd Krakkó is csatlakozott. Az utóbbi vállalat ma már száz Opel Corsával rendelkezik és 1000 Renault Clio vásárlására írt alá szerződést. A Toyota is beszállt a car-sharingba 300 Yarisszal, amelyek a fővárosban állnak szolgálatba. Ettől a cégtől jön az üzletbe a legtöbb hibrid autó.

Nem marad ki a sorból Lengyelország tengerparti része sem, Gdanskban elektromos Volkswagen e-Up, e-Golf és Nissan Leaf is bérelhető.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

cheater, 2017.05.01 17:18

Ennek mi köze a taxisokhoz? Taxisok réme??
Semmi köze hozzá, a taxisoknak a VALÓS autómegosztással semmi bajuk, felesleges vizionálni butaságokat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html