Trónfosztás készülhet a milliárdosok között

Bernard Arnault, az LVMH-csoport 50 százalékos tulajdonosa, Európa leggazdagabb embere 39 milliárd dollárt keresett idén - írja a hvg.hu a Bloomberg nyomán.
Szász Péter, 2019. december 17. kedd, 07:30
Fotó: Reuters

Az LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton csoporthoz számtalan luxusmárka tartozik a névadó Louis Vuittontól a Dom Perignonig, legutóbb pedig a Tiffany & Co. megvásárlását jelentette be a társaság - olvasható a portálon.

A konglomerátum piaci értékét idén 82 milliárd dollárra teszik, amely a legmagasabb szám az európai tőzsdék között. A kasmírkabátos farkasként is emlegetett francia üzletember mára Európa leggazdagabb, a világ második leggazdagabb embere a Forbes szerint.

Arnault személyes vagyona már 2019 első félévében ugyanannyit gyarapodott ugyanannyi idő alatt, mint az Apple App Store és a Google Play bevétele együtt. Októberben pedig 3 nap alatt 5 milliárd dollárt keresett a megugró részvényeknek köszönhetően, amikor bejelentették, hogy erős második negyedévet zárt a cégcsoport. Míg januárban a világ negyedik leggazdagabb embere volt, fél évvel később már a második helyre lépett elő és a francia üzletember a részvényárfolyamok alapján kalkulált vagyona idén júniusban átlépte a 100 milliárd dolláros álomhatárt.

Így megelőzte Bill Gates-t és ezzel átvette a második helyet, azonban többet keresett 2019-ben, mint a listavezető Jeff Bezos, úgyhogy már csak idő kérdése a trónfosztás.

HOZZÁSZÓLÁSOK