Az LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton csoporthoz számtalan luxusmárka tartozik a névadó Louis Vuittontól a Dom Perignonig, legutóbb pedig a Tiffany & Co. megvásárlását jelentette be a társaság - olvasható a portálon.

A konglomerátum piaci értékét idén 82 milliárd dollárra teszik, amely a legmagasabb szám az európai tőzsdék között. A kasmírkabátos farkasként is emlegetett francia üzletember mára Európa leggazdagabb, a világ második leggazdagabb embere a Forbes szerint.

Arnault személyes vagyona már 2019 első félévében ugyanannyit gyarapodott ugyanannyi idő alatt, mint az Apple App Store és a Google Play bevétele együtt. Októberben pedig 3 nap alatt 5 milliárd dollárt keresett a megugró részvényeknek köszönhetően, amikor bejelentették, hogy erős második negyedévet zárt a cégcsoport. Míg januárban a világ negyedik leggazdagabb embere volt, fél évvel később már a második helyre lépett elő és a francia üzletember a részvényárfolyamok alapján kalkulált vagyona idén júniusban átlépte a 100 milliárd dolláros álomhatárt.

Így megelőzte Bill Gates-t és ezzel átvette a második helyet, azonban többet keresett 2019-ben, mint a listavezető Jeff Bezos, úgyhogy már csak idő kérdése a trónfosztás.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!