BUX
38240

Betett a tél a Tescónak

A Tesco brit forgalma a vártnál rosszabbul alakult a karácsonyi időszakban, az eredményeket főleg az amerikai és ázsiai adatok javították.

NAPI, 2011. január 13. csütörtök, 10:05

A brit Tesco Plc csoportszinten (az üzemanyagok nélkül számított) éves szinten 7,6 százalékos bővülésről számolt be a január 8-ával zárult hathetes időszakról - írta a MarketWatch.

A tengeren túli területek erős növekedése kompenzálta a brit piacok gyengélkedését. A nagy-britanniai forgalom 4,2 százalékkal bővült átlagosan: a legalább egy éve megnyitott üzleteké azonban csupán 0,6 százalékkal. A lánc szerint a vártnál rosszabb brit adatokért a megszokottnál hidegebb és csapadékosabb téli időjárás tehető felelőssé. A legjelentősebb visszaesés a nem élelmiszer területeken következett be, a havazás miatt sok vásárló ugyanis nem jutott el a nagyobb üzletekbe.

A 14 országban ötezer egységgel rendelkező kiskereskedelmi lánc Nagy-Britannián kívüli egységeinek jelzett időszaki forgalma (az üzemanyagokat nem számítva) 14,2 százalékkal bővült az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest: Ázsiában 24,2, Európában 5,6, az Egyesült Államokban pedig 36,9 százalékkal.