Betett a tüzes telefon a Samsungnak

A Samsung harmadával csökkentette harmadik negyedévi működési eredményére kiadott becslését a Galaxy Note 7 készülék kudarca miatt.
MTI, 2016. október 12. szerda, 20:00
Fotó: Napi.hu

A Samsung a harmadik negyedévre 5,2 ezer milliárd von (4,2 milliárd euró) működési eredményt vár az egy héttel ezelőtt jelzett 7,8 ezer milliárd von helyett. A negyedéves értékesítési árbevételre kiadott becslést pedig 49 ezer milliárd vonról 47 ezer milliárd vonra csökkentette.

A Samsung Electronics kedden jelentette be, hogy végleg kivonja a forgalomból a Galaxy Note 7 okostelefont. A készüléket nem sokkal piaci bevezetése után az akkumulátorok túlhevülése miatt vissza kellett hívnia cserére. Mivel azonban az eredetitől eltérő akkumulátorral szerelt cserekészülékek is hasonló túlhevülési jelenségeket mutattak, a Samsung úgy döntött, hogy a modellt kivonja a forgalomból.

Az eredeti Note 7 készülékek akkumulátorát a Samsung SDI gyártotta, a cserekészülékekét pedig már a kínai Amperex Technology, a japán TDK leányvállalata.

A készülék forgalomból kivonása szakértői becslések szerint 17 milliárd dollár (15 milliárd euró) bevételkiesést okozhat a Samsungnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK