Betiltotta a Lufthansa-sztrájkot az egyik bíróság

A düsseldorfi munkaügyi bíróság jogellenesnek nyilvánította a Lufthansa légiutas-kísérőinek a sztrájkját és a munkabeszüntetés befejezésére szólította fel a szakszervezetet.
MTI, 2015. november 10. kedd, 22:42
Fotó: Reuters

A düsseldorfi munkaügyi bíróság végzése a Lufthansa keresetének megfogalmazása értelmében csak a düsseldorfi repülőtérre és a keddi napra vonatkozik, a következő napokra nem.

A Lufthansa kedden keresetet nyújtott be a düsseldorfi és a darmstadti munkaügyi bíróságon, kérve, hogy minősítsék törvénytelennek az Ufo pénteken meghirdetett munkabeszüntetését.

Az Ufo szakmai szakszervezet erre válaszul kedden bejelentette, hogy szerdától teljes körű sztrájkba kezdenek a Lufthansa légiutas-kísérői és péntek estig Frankfurtban, Münchenben és Düsseldorfban a német légitársaság összes közép- és hosszútávú járatának indítását megakadályozzák.

A bíróság szerint az Ufo szakszervezet nem fogalmazta meg kellő pontossággal a munkabeszüntetés célját, holott a bérköveteléseket pontosan és ellentmondásmentesen kell előterjeszteni, ez pedig nem történt meg. A bíróság első közleménye idején arról még nem voltak információk, hogy a Lufthansa tervezi-e újabb kereset benyújtását a munkabeszüntetés betiltására az elkövetkező napokra is.

A német dpa hírügynökség az esti órákban már arról számolt be, hogy a Lufthansa újabb keresetet nyújtott be a düssledorfi munkaügyi bírósághoz a munkabeszüntetés betiltására az elkövetkező napokra is. Akárhogyan is döntsön a bíróság, határozata csak a düsseldorfi repülőtérre lesz érvényes. A Lufthansa ugyanakkor kedden este bejelentette, hogy a sztrájk miatt 930 szerdai járatát törölte a frankfurti, müncheni és düsseldorfi repülőtereken. A járattörlések mintegy 100 ezer utast érintenek.

HOZZÁSZÓLÁSOK