Bevásárol az OMV

Folytatja törökországi expanzióját az osztrák olajtársaság - ezzel párhuzamosan közzétették negyedéves számaikat, amiből kiderül, hogy a második három hónapban 83 százalékkal zuhant a vállalat nyeresége.
NAPI, 2009. augusztus 5. szerda, 11:12
Fotó:

Az OMV adózás és kamatfizetés előtti nyeresége (EBIT) a második negyedévben 83 százalékkal, 151 millió euróra zuhant - írja a Reuters.

Az elemzők előzetesen 246 millió eurós EBIT eredményt vártak.

A nettó nyereség 79 százalékkal, 144 millió euróra esett. A készletek átértékelésének költségei nélkül, 103 millió eurós veszteséget könyvelt el a finomítás és kereskedelem üzletág - egy évvel ezelőtt 45 millió eurós profitot termelt a divízió.

A negyedéves jelentéssel párhuzamosan bejelentették, hogy az osztrák olajtársaság tárgyalásokat folytat a török Petrol Ofisi 1,2 milliárd eurós részvénypakettjének megvásárlásáról a Dogan Holdinggal. Az energiaszektorban, médiában, kereskedelemben, biztosításban és turizmusban érdekelt török konglomerátum 54 százalékos, az OMV 42 százalékos tulajdonosa a Petrol Ofisinek, amely Törökország legnagyobb üzemanyag-kiskereskedője.

HOZZÁSZÓLÁSOK