Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Krím leghíresebb borászata elkezdte az Oroszországban Igrisztojénak hívott pezsgő gyártását. (Az Igrisztoje nevet azóta használják, amióta a franciák levédették a pezsgő elnevezést.) A Maszszandra borászat a szevasztopoli borászati üzemmel együttműködve dobta a piacra új terméke első szállítmányát. Az Igrisztoje Maszszandra így már az üzletek polcain is megtalálható - idézte a cég nyilatkozatát a TASZSZ hírügynökség.

A krími pezsgő előállításának előkészületei 2016 augusztusában kezdődtek, amikor a borászok elkülönítették a megfelelő szőlőt és megállapították az új termék összetételét. Az idén már legalább félmillió üveg értékesítését tervezik a Krímben és Oroszországban, ahonnan ömlenek a megrendelések.

Nagy múlt, nagy tervek

A borászat prémium osztályú pezsgőt előállítását is tervezi. Idén 5500 üveggel kezdik és a következő években 60 ezer palackig akarnak eljutni. A híres borászat azelőtt nem foglalkozott pezsgővel, pedig a 19. század második felében alapították cári borászatként. Pincéi 60 méterrel a föld alatt, gránitkőzetben találhatók, hét folyosóval, amely mindegyike 150 méter hosszú és öt méter széles. Ezek állandó, optimális hőmérsékletet biztosítanak a boroknak.

A Maszszandra évente itt 10 millió üveg kiváló bort állít elő, termékeit az egész világon nagyra becsülik. A Krím 2014-es orosz elfoglalása után ezt a vállalatot is rosszul érintették a terület gazdaságát sújtó nyugati szankciók. Például nem exportálhatja termékeit a Nyugatra, miközben más orosz borászatok veszélyes versenytársként kezelik.