Bezárja brazíliai gyárait a Ford

A Ford teljesen felszámolja a brazil gyártókapacitását. Ez három gyár bezárását jelenti, amivel mintegy hatezer munkahely szűnik meg. A hivatalos indoklás szerint az üzemek már évek óta veszteségesek, a járvány miatt pedig ez a helyzet teljesen tarthatatlanná vált.
Szabó Zsuzsanna, 2021. január 12. kedd, 09:52
Fotó: Reuters

A Camacari és Taubaté településeken lévő két Ford gyárban azonnal leállítják az autógyártást, csak az alkatrészgyártás folytatódik egy darabig, amíg az itt gyártott típusokhoz fel nem épül a szükséges raktárkészlet. A Horizontéban működő Troller üzem, ahol Ranger alkatrészekből építenek Jeep-jellegű terepjárókat, az év vége felé szünteti be a működését - írja a Totalcar.hu.

A lépés nagyjából hatezer munkahely váratlan megszűnését jelenti a következő hónapokban. Jim Farley, a Ford vezérigazgatója ugyanakkor hangsúlyozta, a cég nem vonul ki Brazíliából. Megtartják és tovább működtetik a fejlesztőközpontot Bahiában, a próbapályát Tatuíban, és a regionális értékesítési központot Sao Paulóban.

A Totalcar szerint az olcsó, helyben gyártott Ecosport és Ka modellek helyett olyan típusokkal bővítik a dél-amerikai palettát, mint a Bronco (ami a Troller T4 helyére jön), a Mustang Mach 1 vagy a következő Transit és Ranger sorozat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2021.01.12 11:07

Drága lett a Ford, nem kell annyi belőle. Brazíliában teret nyert a Hyundai, a Ssangyong, meg a KIA.
A KIA OPTIMA szinte úgy néz ki mint a Mondeo, jó is, de 2 millával olcsóbb.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Denden, 2021.01.12 11:00

Tanulságos eset! Kik a legjobban kiszolgáltatottak, akik a sor végén vannak. Az olcsó összeszerelők.
Ahol a Ford a profitokból leadózik ott ez öröm!
Ezért is rossz a jelenlegi gazdaságpolitikánk, kiszolgáltatottságunkat is folyamatosan növeljük.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html