Bezárja mintaüzemét a Motorola

Bezárja az Ázsiából Amerikába visszatérő elektronikai gyártás mintaüzemeként egy évvel ezelőtt megnyitott texasi okostelefon gyárát a Motorola.
MTI-Eco, 2014. június 1. vasárnap, 14:10
Fotó: Reuters

Rá kellett jönnünk arra, milyen szélsőségesen kemény verseny dúl az észak-amerikai piacon - mondta Rick Osterloh, a Motorola elnök-vezérigazgatója a Wall Street Journal lapnak adott interjúban. A 2013 végén még 3800, jelenleg pedig mintegy 700 alkalmazottat foglalkoztató üzemet a tervek szerint az év végén zárják be.

Az eredetileg a Nokia tulajdonában lévő Fort Worth-i üzemben a Motorola Moto X okostelefon készül, a gyártás azonban a tervezettnél alacsonyabb értékesítési volumen miatt nem lett kifizető - mondta Mark Randall, a Motorola gyártásláncért felelős igazgatója. A készülékgyártás így végül mégis visszakerül a feltörekvő országokba.

A Motorolát 2012-ben vásárolta meg a Google 12,5 milliárd dollárért. Értesülések szerint a Motorolát még az idén meg fogja vásárolni a kínai Lenovo 3 milliárd dollárért, a mobil távközlési technológiában úttörőnek számító vállalat szabadalmai azonban a Google birtokában maradnak.

A Motorola nem az egyetlen fejlett technológiai vállalat, amelyik készülékgyártást telepít vissza az Egyesült Államokba: az Apple például tavaly óta Texasban szerelteti össze Mac Pro számítógépét.

HOZZÁSZÓLÁSOK