Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ilyen mértékű gyárbezárás nem történt a 2006-2010-es cukorpiaci reform óta - hívta fel a figyelmet cikkében az agrarszektor.hu.

Európa meghatározó cukorgyártója 29 cukorgyárral és két finomítóval rendelkezik. 36 millió tonna cukorrépából csaknem 6 millió tonna kristálycukrot állít elő.

A Südzucker felügyelő biztossága február végén jóváhagyta a kapacitások átszervezéséről szóló javaslatot. A cél az, hogy a globális árváltozásokkal szemben ellenállóbbá tegyék a 2015 októberéig kvótákkal védett, de azóta sokat szenvedett európai cukortermelést - írta az Agrárszektor.

A Südzucker a termelését Európa felvevőképességéhez igazítja. Bezárja öt gyárát, amelyek éves szinten összesen 700 ezer tonna termelési kapacitással rendelkeztek. Két németországi, két franciaországi és egy lengyel leányvállalatról van szó. A lépéstől azt várják, hogy csökkennek az árkilengések, és a cukorgyártás ismét fenntartható, nyereséges tevékenységgé válik.

Összességében a költségcsökkentés mértéke éves szinten elérheti a 100 millió eurót, a cukor világpiaci árának függvényében.