Gyárberuházást jelentett be a BMW

Kínában épít új autógyárat a német vállalat. A jövőre induló beruházás eredményeként új elektromos járműveket gyártó kapacitások jönnek létre.
Rácz Gergő, 2019. november 30. szombat, 16:23
Fotó: Getty Images

A BMW Group a kínai Great Wall Motorral közösen teljesen elektromos Miniket gyárt majd Kínában, 2020-ban kezdik el építeni az új gyárat, melyet a tervek szerint 2022-re fejeznek be - idézi a CNBC hírét a Portfolio.

A két autógyártó egy vegyesvállalatot hozott létre Spotlight Automotive néven, mely 650 millió euróból húzza fel a gyárat. Az üzem gyártósoráról évente 160 ezer autó gurul majd le. Mindezen túl a vegyesvállalat közös elektromos autó fejlesztéseket is tervez.

Elektromos Miniket már most is gyártanak Oxfordban, Angliában, az új autók 2020 márciusában kerülhetnek a szalonokba, és 27 900 eurós kezdő áron válnak megvásárolhatóvá.

2018-ban 1,98 millió elektromos autót adtak el szerte a világon, ezzel az üzemben lévő autók száma elérte az 5,12 millió darabot az IEA adatai szerint. A kínai a legnagyobb elektromos autó piac a világon, tavaly itt 1 millió elektromos autót adtak el.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

sziddha, 2019.12.01 10:48

Úgy tűnik,hogy Kínában olcsóbb a munkaerő mint nálunk ! Lehet,hogy mégsem lesz semmi a BMW debreceni
gyárából !?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html