Bocsánatot kér és szigort ígér a japán óriás

A Sony jelentősen javít a biztonsági intézkedéseken a PlayStation Network játékhálót ért minapi durva hackertámadás után - közölték vasárnap a japán cégnél. A társaság egyúttal bocsánatot kért kárt szenvedett ügyfeleitől, és jelezte, térítésmentesen ajánlanak fel bizonyos szolgáltatásokat a károsultaknak.
MTI-Eco, 2011. május 1. vasárnap, 11:26
Fotó:

Az internet történetének egyik legnagyobb adatlopását szenvedte el a Sony Corp. online játékhálózata: a feltételezések szerint mintegy 77 millió felhasználó neve, lakcíme és valószínűleg hitelkártya hozzáférése került illetéktelen kézbe.

A Sony április 19-én szerzett tudomást a PlayStation Network játékhálót ért támadásról, és azonnal le is állította azt. Az adatlopásról azonban csak a múlt héten kedden tájékoztatta a nyilvánosságot. A portál a jövő héttől részben már újra üzemelni fog.

A "jogosulatlan személy" neveket, címeket, email címeket, születési dátumokat, felhasználó neveket, jelszavakat, bejelentkezési kódokat és egyéb adatokat szerzett meg - közölte a Sony PlayStation blogja. A Sony szóvivője szerint több napos nyomozást követően derült ki, hogy felhasználói adatok kerültek illetéktelen kézbe.

A PlayStation játékhálót 2006 őszén helyezte üzembe a Sony. A szolgáltatás játékok, zeneszámok és filmek letöltését és PlayStation konzollal többszereplős online játékokban való részvételt tesz lehetővé díjfizetés ellenében. A Wedbush Securities becslése szerint a Sony évi 500 millió dollár bevételre tesz szert a szolgáltatással.

A portál a 2011. március 20-i állás szerint 77 millió, 90 százalékban európai és Egyesült Államokbeli felhasználóval rendelkezett.

A legnagyobb internetes biztonsági információs portál a SANS Institute kutatási igazgatója szerint valószínűleg az internet történetének legnagyobb adatlopásáról van szó.

HOZZÁSZÓLÁSOK