BUX
38236

Bocsánatot kértek az oroszok a budapestiektől

Bocsánatot kért a felújított metrószerelvények miatt okozott kellemetlenségekért Borisz Bogatirjev, a Metrowagonmash vezérigazgatója. Az ezt tudató közleményben azt is közölte, hogy a vállalat folyamatosan egyeztet a BKV-val, a jelenlegi helyzetet munkacsoporttal elemzik és a beazonosított hibákra alapozva cselekvési terveket készítenek.

Szabó Zsuzsanna, 2017. június 30. péntek, 11:41

A Metrowagonmash vállalat csapata és vezetése nevében bocsánatot kért Borisz Bogatirjev, a Metrowagonmash vezérigazgatója a budapesti metró utasaitól azokért a kellemetlenségekért, amelyek a gyárukban felújított és korszerűsített metrószerelvényekkel történtek az elmúlt hetekben - derül ki a szerkesztőségünknek is eljuttatott közleményből.

A vezérigazgató ebben tájékoztat arról, hogy a Metrowagonmash folyamatosan egyeztet és kommunikál az M3-as metrót üzemeltető BKV-val, valamint Magyarország közlekedési hatóságával. Ennek részeként közös munkacsoportok jöttek létre, amelyek célja a jelenlegi helyzet elemzése, a beazonosított hibaokra alapozva további cselekvési tervek kidolgozása.

"A hatékony és pontos munkavégzés érdekében a Metrowagonmash Budapesten dolgozó szakértőit - akik részt vesznek a szerelvények üzembe helyezésében és támogatják azoknak a BKV általi üzemeltetését - vállalatunk főkonstruktőre irányítja" - közölte Bogatirjev.

A vezérigazgató szerint az elsődleges feladatuknak a korábbi problémák beazonosítása alapján olyan megoldások keresését tartják, amelyek növelik az üzemeltetés megbízhatóságát, és megakadályozzák hasonló esetek ismételt előfordulását.

Bogatirjev bízik abban, hogy a felújított vonatok hamarosan ismét visszakerülhetnek a vonalra.