Kezdődhetnek a Boeing 737 MAX gépek ellenőrző repülései

Megállapodott az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA), az USA Szövetségi Légügyi Hatósága (FAA) és a Boeing, az európai szervezet szeptember elején kezdi el a 737 MAX ellenőrző repüléseit - írja az Airportal.
Szász Péter, 2020. augusztus 27. csütörtök, 20:35
Fotó: Getty Images

A munkát a London-Gatwick repülőtéren szimulátoros tesztekkel kezdik szeptember elsején, két héttel később ugyanitt ülésezik majd az amerikai, kanadai, európai és brazil hatóságokat összefogó testület, amely a módosításokat és a berepülések eredményeit elemzi majd - olvasható a portálon.

Az ellenőrző repülések a szeptember 7-i héten kezdődnek a kanadai Vancouverben.

A Szövetségi Légügyi Hatóság augusztus elején számolt be arról, hogy négy fő változtatást írt elő a nyilvánosan véleményezhető előzetes légialkalmassági direktívában.

A Boeingnek változtatnia kell a repülésirányító, illetve a fontos adatokat és értékeket kijelző szoftveren, hogy az hiba esetén megfelelő figyelmeztetést küldjön. Emellett szükség van még bizonyos, a pilóták által követett eljárásrendek áttekintésére, és néhány kábel elvezetésének módosítására is. Át kell még tekinteni a pilóták képzéséhez szükséges tananyagot és követelményrendszert is.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK