Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az igazgatóság David L. Calhount nevezte ki a Boeing elnök-vezérigazgatójának, aki január 13-ától irányítja majd a céget.

Az átmeneti időszakban megbízott vezérigazgatóként Greg Smith pénzügyi helyettes vezető tölti be a vezérigazgatói pozíciót - olvasható a közleményben.

A közlés szerint a részvényesek, a hatóságok és az ügyfelek bizalmának helyreállítása érdekében volt szükség Dennis Muilenburg távozására. Az új cégvezetéssel a Boeing továbbra is a teljes transzparenciára, illetve a Szövetségi Légügyi Hatósággal, az ügyfelekkel és a többi hatósággal folytatott hatékony és proaktív kommunikációra helyezi a hangsúlyt - idézi az Airportal a céget.

Dennis Muilenburg 1985 óta dolgozott a Boeingnél, elnöknek 2013-ban, vezérigazgatónak 2015-ben nevezték ki. Távozása nagyban összefügghet a 737 MAX-okkal kapcsolatos problémákkal. A két halálos baleset után 2019 októberében már megfosztották igazgatósági elnöki pozíciójától. A balesetek miatt a Kongresszus közlekedési bizottsága előtt is tanúskodnia kellett, ennek során több tag is arról érdeklődött, hogy miért nem mondott eddig le. Erre rendszerint azt válaszolta: nem úgy nevelték, hogy ilyen helyzetekben megfutamodjon.