Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csak a második negyedévet nézve a bevételek 35 százalékkal 15,7 milliárd dollárra csökkentek, miután a MAX-ok földre parancsolása miatt nem tudnak annyi gépet átadni, mint korábban. A negyedévben a Boeing 3,3 milliárd dollár üzemi szintű veszteséget halmozott fel, egy évvel korábban még 2,7 milliárdos pluszban voltak, az adózás utáni eredmény a tavalyi 2,1 milliárd dollár nyereség után idén a negyedévben 2,9 milliárd dollár volt - olvasható a portálon.

Az év első hat hónapjában a Boeing 38,6 milliárd dollár bevételből gazdálkodott, ez 19 százalékkal alacsonyabb, mint tavaly ugyanilyenkor. Az üzemi eredmény a tavalyi 5 milliárdos nyereség után idén 1 milliárdos veszteségbe fordult, az adózott eredmény pedig 793 millió dollár veszteséget mutatott a tavalyi 4,6 milliárd nyereség után.

A kereskedelmi repülőgéptípusokkal foglalkozó részleg a második negyedévben mindössze 90 gépet adott át, 54 százalékkal kevesebbet, mint tavaly, de a féléves teljesítmény sem valami fényes: 239 elkészült és átadott gépnél járnak, ami 37 százalékkal kevesebb, mint tavaly ugyanilyenkor.

A Boeing már korábban bejelentette, hogy a MAX-ok földre parancsolása miatt jelentős bevételkiesést kénytelen elkönyvelni.