Botrány - leáll a Nissan gyártása Japánban

Botrány alakul a Nissannál, legalább 20 éve nem megfelelően végezhették az ellenőrzéseket - tudta meg a helyi televízió. A második legnagyobb autógyártó fel is függesztette a gyártást két hétre a japán gyáraiban és 1,2 milliós visszahívást jelentett be - írta a Reuters alapján a Portfolio.
Domokos László, 2017. október 20. péntek, 10:28
Fotó: Napi.hu

Az NHK szerint a Nissannál egy belső vizsgálat azt mutatta, hogy legalább 20 éve a vizsgálatok során nem követik a japán közlekedésügyi minisztérium iránymutatásait teljesen az országban értékesített járműveknél. Emiatt 1,2 millió autót hívnak vissza, amit Japánban adtak el az elmúlt 3 évben - írtra a portál.

A japán közlekedésügyi miniszter, Keiichi ishii közölte, hogy az összeszerelő üzemeknél folyamatban vannak a vizsgálatok azzal kapcsolatban, hogy megsértették-e a minisztériumi követelményeket, de egyelőre nem tudni, hogy meddig tartanak.

A Nissan szóvivője nem erősítette meg és nem cáfolta közvetlenül az NHK értesüléseit.

A korábbi bejelentés szerint Nissan 2014 januárja és 2017 szeptembere között Japánban készült 1,16 millió autót hív vissza szakszervizekbe ellenőrzésre. Az érintett 38 modell és modellvariáció között szerepel a Note kompakt, a Serena egyterű, a Leaf elektromos autó, valamint a Murano szabadidő terepjáró, illetve további tíz, a Mazda Motor Corp. és a Suzuki Motor Corp. számára gyártott autó is.

A visszahívási akció 25 milliárd jen (189 millió euró) költséget jelent a Nissannak. A visszahívott járművek mellett a márkakereskedői hálózatnál lévő 34 ezer autót is ellenőrzi a cég.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2017.10.20 12:07

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html