Botrány robbanhat ki a Peugeot Citroen körül

A francia csalás elleni hivatal azzal vádolja a Peugeot Citroen (PSA) autógyárat, hogy közel 2 millió olyan gépjárművet adott el, amelyek a kibocsátási értékek manipulálására lehetőséget adó szoftverrel üzemelő motorral rendelkeznek- írta péntek délután megjelent számában a Le Monde című napilap egy, az ügyészséghez eljuttatott jelentésre hivatkozva.
K. Kiss Gergely, 2017. szeptember 8. péntek, 13:07
Fotó: Napi.hu

A hivatal megítélése szerint a PSA "csaló beruházási gazdasági modellt" indított azzal, hogy olyan szoftvert telepített a motorokba, amely csak a próbapadon tartja a határérték alatt az emissziós értékeket, normál üzemmódban azonban nem, ahelyett, hogy "tisztességes módon fejlesztette volna a szabályozásnak megfelelő motort, a környezetszennyezés megelőzése érdekében hatékonyabb technológiákkal" - idézi az MTI.

A párizsi tőzsdén a PSA mutatói azonnal csökkenésnek indultak, délig 3,8 pontot veszítettek.

A PSA szóvivője cáfolt minden "csalásra irányuló stratégiát", és azt mondta, hogy az autógyár megerősíti technológiai döntéseinek érvényességét. Hozzátette, hogy a csoport "nem látta el csaló szoftverekkel" a járműveit, utalva a Volkswagen két évvel ezelőtti emissziós botrányára.

(A sorozatos dízelbotrányok kapcsán itt olvashat egy megoldási javaslatot.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

reszeloaladar, 2017.09.08 13:40

Valaki hajlandó lesz végre kimondani, hogy a legkorszerűbb űrtechnikával sem lehet megközelíteni a bölcsész bürokraták által egy rossz mérési ciklus alapján kiokumlált limiteket.
Kína nem fog az idő végezetéig 10% felett nőni, az ingatlanok ára sem emelkedik a végtelenségig. Emígy a kibocsátás sem csökkenthető bármeddig. De persze ez már matek, de az a bürokraták már értik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html