Bővíti budapesti járatainak számát a LOT

Tovább bővíti budapesti járatainak számát a lengyel LOT égitársaság, ősszel vasárnaponként eggyel több járat üzemel Budapest és Varsó között - jelentette be Elzbieta Borzon, a légitársaság magyarországi képviseletének vezetője kedden Budapesten.
MTI, 2014. július 15. kedd, 16:20
Fotó: Reuters

A LOT 85. születésnapját ünneplő sajtótájékoztatón a vezető elmondta, a nyári menetrendben hétköznap napi négy, hétvégén napi kettő járat közlekedik Budapest és Varsó között, de több hétvégi járat is teljes töltöttséggel üzemelt, ezért a LOT szeptemberben és októberben is vasárnaponként egy járattal többet indít. Elzbieta Borzon hozzátette: nagyon elégedettek a nyári menetrendben bevezetett négy járattal, a gépek átlagosan 70 százalék fölötti kihasználtsággal közlekednek. Hozzátette: az adatok alapján a téli menetrendben is fenntarthatják a mostani járatsűrűséget.

Kedden a LOT délutáni járatát a születésnap alkalmával egy retró festésű Embraer E-175-ös gép teljesítette, a fedélzetén pedig retró egyenruhát viseltek a légiutas-kísérők.

Kirji Marek, a LOT kereskedelmi igazgatója hangsúlyozta: az elmúlt évben jelentős átalakításon ment át a vállalat, ennek részeként új üzletpolitikát és új tarifákat is bevezettek, ezek közül kiemelte a 25 százalékkal csökkentett áru economy simple tarifát, amely csak kézipoggyász fedélzetre vitelét teszi lehetővé.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a LOT pénzügyileg jelenleg stabil, 2012-ben ugyan állami támogatást kellett kérniük, ezt a tranzakciót az unió is vizsgálja, de legutóbbi információik szerint az Európai Bizottság nem minősíti majd tiltott állami támogatásnak a pénzügyi mentőövet.

A varsói székhelyű LOT 1929-ben szállt fel először, Budapestre 1938-óta repülnek, flottájuk 39 gépből, köztük hat Boeing 787 Dreamlinerből áll, amelyhez a jövőben még kettő csatlakozik.

HOZZÁSZÓLÁSOK