Bővül a kínai úticélok sora

Megint újabb járatok indulnak, amelyek Csengtuval, a nyugat kínai Szecsuan tartomány székhelyével, valamint Hsziannal, a Kína északnyugati részén található Senhszi tartomány székhelyével kötik össze Budapestet.
Rácz Gergő, 2019. november 5. kedd, 15:19
Fotó: AFP

Újabb két kínai városból indul közvetlen repülőjárat Budapestre, amellyel a magyar főváros vezető helyre kerül a közép-európai térségben - mondta a magyar közmédiának Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Sanghajban.

A magyar külügyi tárca vezetője azt követően tette a bejelentést, hogy tárgyalt a China Eastern kínai légitársaság elnökével, valamint tartományi vezetőkkel

Budapest esetében eddig heti hét járat állt rendelkezésre, jövő januártól azonban átveszi a vezetést Prágától, hiszen a China Eastern két új járatával heti 11 járat köti majd össze a magyar fővárost Kína nagyvárosaival.

A 11 milliós Csengtu egyebek mellett jelentős informatikai és biotechnikai cégek központjainak ad otthont, míg a 12 millió lakosú Hszianban a szolgáltató szektor jelenti a gazdaság fő ágazatát.

A sanghaji székhelyű China Eastern utasforgalmát tekintve Kína második legnagyobb légitársaságának számít az Air China után. A több mint harminc éves múltra visszatekintő társaság flottája meghaladja az 550 gép.

HOZZÁSZÓLÁSOK