Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A légitársaság szóvivője azt nyilatkozta, nehéz szívvel, de elkerülhetetlen volt a lépés, mert a cég olyan, rajta kívülálló problémákkal került szembe, amelyeken nem tudott felülkerekedni - írja a szakportál.

Az emelkedő üzemanyag költségek és a brexit körüli bizonytalanság mellett az problémát jelentett a cég számára, hogy az Egyesült Királyság Európai Unióból történő kilépése miatt utóbbi korlátozta az ország légitársaságainak részvételét a károsanyag-kibocsátási kvóta kereskedő rendszerben. Ezzel a verseny többi szereplőjével szemben hátrányba hozza a brit cégeket, ez pedig első sorban az önállóan talpon maradni próbáló, kis pénzügyi mozgástérrel rendelkező, a flybmi-hez hasonló cégeknél okozott jelentős költségnövekedést.

Ezen tényezők és a részben a brexit miatt megromlott, bizonytalan piaci környezet aláásta az ügyfelek bizalmát a légtársasággal szemben, így a cég nem tudott hasznot felmutatni, annak ellenére sem, hogy a részvényesek hat év alatt negyvenmillió angol fontot pumpáltak bele.

A flybmi 17 regionális repülőgépből álló flottával üzemelt és 376 ember foglalkoztatott az Egyesült Királyság mellett Németországban, Svédországban és Belgiumban. 2018-ban huszonkilencezer járatukon félmilliónál is több utast szállítottak az észak- és nyugat-európai régióban.