Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Alex Cruz, a British Airways vezérigazgatója hétfőn jelentette be lemondását - írja a Portfolio. Az IAG részét képező vállalat vezérigazgatója 2016-tól vezette a társaságot. Cruz továbbra is a légitársaság kötelékében marad, helyére Sean Doyle kerül.

Az új igazgató, Sean Doyle óriási tapasztalattal rendelkezik a British Airwaysnél. Számos egyéb pozícióban dolgozott, mielőtt 2016-ban igazgatótanácsi tagnak nevezték ki.  Doyle 1998 óta erősíti a céget, így az anyacég reményei szerint tapasztalata és belső helyismerete nagyban segít majd a cég versenyképességének megtartásában.

- Az iparágunk legsúlyosabb válságát éljük, bízunk benne, hogy ezek a belső személycserék biztosítják majd az IAG helyzetét ahhoz, hogy megerősödve kerüljünk ki a válságból - mondta a kinevezést követően az IAG vezérigazgatója, Luis Gallego.

Az IAG, melynek része a British Airways, óriási visszaeséssel néz szembe, az előrejelzések szerint a teljes évre a bevételei közel 60 százalékkal csökkenhetnek, és közel 5 milliárd euró veszteséget szenvedhetnek el.