Brutális veszteség a Daimlernél

A Mercedes-Benz autókat is gyártó Daimler a várakozásoknak megfelelő nagyságú veszteséggel zárta az idei második negyedévet - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2019. július 24. szerda, 13:50
Fotó: AFP

A cég szerdán azt közölte, hogy 1,56 milliárd euró lett a kamat- és adófizetés előtti (EBIT) vesztesége az egy évvel korábbi 2,6 milliárd euró nyereség után.

A Daimler bejelentése szerint a veszteséget egyszeri tételként 4,2 milliárd euróval növelte a Takata japán légzsákok visszahívásával és a folyamatban lévő különböző, részben a dízelbotrány miatti jogi eljárásokkal kapcsolatos kiadások.

Szerdán a Daimler megerősítette korábbi várakozását azzal kapcsolatban, hogy a folyó évi működési eredménye "lényegesen kisebb lesz" a tavalyi 11,1 milliárd eurónál.

A Daimler 575 639 autót adott el a június végével záródott három hónapban, 3 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gabrilovics, 2019.08.21 13:28

Éppen ezért a kecskeméti gyár bővítését elfeljetették, ejtették! Ezt már lassan egy éve a DAIMLER bejelentette. Így mivel tervben volt a mexikói gyár bezárása, az már nem téma, de mivel a kecskeméti gyár átlagosan 23%-os nacharbeit (utómunka) rátával dolgozik! Ha később ismét téma lenne a gyárbezárása,akkor kecskeméti üzem megelőzte a mexikóit!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html