Brutálisan erős a Volkswagen

A Volkswagen-csoport közzétette harmadik negyedéves számait. Szinte minden fontosabb mutatószám esetében komoly növekedést ért el a vállalat idén.
portfolio.hu, 2011. október 27. csütörtök, 10:57
Fotó: Napi.hu

A német konszern az év első kilenc hónapjában 16 százalékkal növelte gépjármű-eladásait, az árbevétel pedig még ennél is nagyobb mértékben, közel 26 százalékkal nőtt. Az operatív profit 4,8 milliárd euróról mintegy 9 milliárd euróra nőtt, míg az adózás előtti profit a tavalyi 5,4 milliárd euróról 16,6 milliárd euróra emelkedett.

A társaság az adózott eredményében is hatalmas ugrást tudott felmutatni, a január-szeptember időszakban a vállalat nettó profitja 4 milliárd euróról 13,6 milliárd euróra bővült.

A vállalat az autógyártó és a finanszírozó részleg kiváló teljesítményének, a szabad cash-flow bővülésének köszönhetően tovább növelte már eddig is hatalmas készpénzállományát, a Volkswagen nettó likviditása a negyedév végén már 21,1 milliárd eurót tett ki.

A Volkswagen részvények komoly emelkedést mutatnak, amely egyrészt a társaság erős negyedéves számainak másrészt pedig a tegnapi EU-csúcsot követő piaci eufóriának tudható be.

HOZZÁSZÓLÁSOK