A népszerű útvonalak általában nem maradnak sokáig üresen a piacon. A légitársaság döntéséről az előző napon szereztek tudomást - jelezte.

A Magyar Hírlap keddi számában megjelent cikk szerint Szolnok Péter, a cég magyarországi képviseletvezetője elmondta: a légitársaság élére tavaly új vezetés került, amely egy más működési koncepció és stratégia mellett döntött. E szerint a nyereség maximalizálása érdekében megszüntet olyan járatokat is, mint a bukaresti, a göteborgi, a hannoveri vagy a zágrábi.

Szavai szerint annak ellenére döntött a budapesti járatok felfüggesztéséről az új vezetés, hogy a budapesti útvonal a 2004-es nyitás óta folyamatosan bővült, magas, átlagosan hetvenszázalékos kihasználtsággal üzemelt. A TAP tavaly decembertől már napi kilenc járatot üzemeltetett Budapestről - olvasható a cikkben.

A Wizz Air keddi közleményéből kiderül, a diszkont légitársaság Budapest-Lisszabon járata március 27-től heti két nap helyett már hetente négy nap fog repülni. A légitársaság emellett azt is bejelentette, hogy szeptember 19-től Budapest és Bukarest között új útvonalat indít, a járat heti 4 nap repül majd.