BUX
37350

Budapest mégis régiós központtá válhat

Hatalmas lehetőség rejlik a Ferihegyi repülőtér fejlesztésében, a beruházással Budapest régiós elosztó központtá válhat – mondta lapunknak Szántó Szabolcs, a magyarországi irodáját közelmúltban megnyitott FedEx Trade Networks hazai cégvezetője.

Leszák Tamás, 2010. december 3. péntek, 05:00

Az elmúlt két évben több mint 33 új irodát nyitott a vállalat világszerte, és a következő években hálózatunk hasonló ütemben bővül tovább - fogalmazott Szántó.

Szavai szerint Magyarország fontos logisztikai központ a régióban, könnyen elérhető innen ugyanis Közép-, Kelet- és Délkelet-Európa.

A Ferihegyi repülőtér Cargo City beruházásának megvalósulásával néhány éven belül az árukezelési kapacitás megduplázódására lehet számítani, ezzel több mint 132 ezer tonna légi áru kezelésére lehet alkalmas.

Ezzel a beruházással a hazai légikikötő a régió egyéb reptereinek, valamint az európai főbb átrakópontoknak - mint Frankfurt vagy Bécs - nagy konkurensévé válhat, hiszen a hosszú távú járatok Magyarországra vonzásával megvalósulhat Budapest és Magyarország régen várt regionális elosztóközponti szerepe - mondta.


További részletek a Napi Gazdaság pénteki lapszámában