Budapesti is megissza a levét a Boeing-botránynak

A Boeing 737 MAX repülőgépek globális repülési tilalma miatt a flydubai légitársaság ejti budapesti járatait. A távolmaradás egyelőre csak ideiglenesnek tűnik: a Dubaj-Budapest járatokra október 1-től elvileg már lehet foglalni, de az eredeti június 21-i kezdést már egyszer későbbre tolták.
Szabó Dániel, 2019. május 25. szombat, 16:24
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Csak október 1-től lehet foglalni a flydubai Dubaj és Budapest közötti járataira, amelyek az eredeti tervek szerint június 27-től indultak volna - szúrta ki az Airportal.hu, amely szerint azért volt szükség a lépésre, mert a légitársaság eredetileg a Boeing 737 MAX repülőgépekkel tervezte a menetrendet. Viszont miután ezekről kiderült, hogy az autópilóta meghibásodása miatt kettő is lezuhant a típusból, repülési tilalmat rendeltek el az ilyen repülőkre.

A flydubai egy korábbi közleményében azt írta, hogy a Boeing 737 MAX típus repülési tilalma miatt átszervezik a menetrendjüket annak érdekében, hogy az utasokat ért kellemetlenségeket a minimálisra szorítsák - eleveníti fel a szakportál, amely szerint az eddig foglaló utasok jegyeit vélhetően majd az Emirates járataira foglalják át.

HOZZÁSZÓLÁSOK