Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bérelhető mikrojárművek európai piacán próbál szerencsét a Ford - közölte az autógyártó.

A Ford leánycége, a Spin Kölnben indította el az elektromos dokkoló nélkül működő, elektromos rollereket, a jövő héten pedig két újabb német város, Essen és Dortmund csatlakozik a rendszerhez.

A rollereket 30 eurócentért  - alig több mint 100 forintért lehet - bérelni, használatba vételi díj nélkül. Ennyi pénzért rövid távokat lehet menni vagy vagy adott időn belül több célállomásra lehet velük közlekedni. A Ford azt ígéri, hogy a masszív vázzal rendelkező rollerek tömör gumikerekeit úgy tervezték, hogy a macskaköves európai utcákon is bírják a terhelést.

A cég egyúttal közölte, hogy betartja azt az ígéretét, miszerint mindig "engedélyezteti a városvezetéssel az adott piacra lépését", majd szoros kapcsolatot tart a helyi önkormányzatokkal és partnereivel, folyamatos visszajelzéseket kérve. Ezzel az autógyár arra utal, hogy a járdákon "száguldozó" rolleresek több európai városban, például Párizsban kiborították a gyalogosokat és a városvezetést.

A Spin rendszere nem engedi, hogy a rollereit a felhasználók  olyan helyen hagyják a azokat, ahol nem szabad. Emellett ezek a rollerek sebességkorlátozó automatikával is el vannak látva.