Célt tévesztett az SAP

A társaság profitja 22 százalékkal csökkent éves összehasonlításban az első negyedév során.
NAPI Online, 2008. április 30. szerda, 13:38
Fotó:

A világ legnagyobb vállalatirányítási szoftvergyártója, a német SAP hat éve nem látott mértékű profitcsökkenést jelentett az idei év első negyedévének végén, amelyet azzal indokolt, hogy a nyereséget megnyirbálták a vállalatfelvásárlási költségek és a gyenge dollár.

A társaság nettó eredménye az első negyedévben 22 százalékkal, 242 millió euróra csökkent, míg az elemzők 340 millió eurós nyereséget vártak. A szoftver-licenszek forgalma is az elvárásoknál kisebb mértékű változást mutatott; míg a szakemberek 679 millió eurós forgalmat prognosztizáltak, a tényleges eredmény mindössze 622 millió euró lett.

Az SAP-nak 130 millió eurós költsége származott a februárban megvásárolt francia riválisa, a Business Objects feletti irányítás átvétele kapcsán. A társaság 4,8 milliárd eurót fizetett a Business Objects-ért.

Az SAP részvényeinek árfolyama az eredmények tükrében esésnek indult a frankfurti börzén, a papírt koradélután 6,5 százalékkal tegnapi záróára alatt jegyezték.

Az SAP legnagyobb riválisa, az Oracle még március 26-án számolt be a pénzügyi évének harmadik negyedévében nyújtott teljesítményéről, amely épp elérte az elemzői becsléseket.

HOZZÁSZÓLÁSOK