George Clooney 239 millió dollár keresett 2018-ban, amivel ő lett a legjobban kereső filmes sztár az évben, őt követi Dwayne The Rock Johnson, valmaint Robert Downey Jr. Előbbi 124 millió dollárt, utóbbi "csak" millió dollárt keresett. Derül ki a Forbes legjobban kereső hírességeket összegző listájáról, amelyet a Világgazdaság szemlézett.

Clooney legutolsó filmszerepe a Pénzes cápa (Money Monster) volt még 2016-ból, azóta mindössze a Nespresso kávéreklámjaiban tűnt fel színészként. Nem meglepő, hogy az Oscar-díjas sztár bevételei sem hivatásából vannak, hanem egy kevéssé ismert oldaláról: a Casamigos nevű tequila márkáját mintegy 700 millió dollárért vásárolta meg a Diageo brit italforgalmazó.

Johson viszont továbbra is játszik filmekben, de igazán nagyot mégsem az új Jumanji, vagy a Baywatch-mozin keresett, hanem az amerikai Under Armour nevű sportruházatgyártóval kötött együttműködésből. Downey Jr. így kilóg a sorból, aki a Marvel-filmek Vasembereként néhány perces szerepekért is dollár tízmilliókat kap, amit jól mutat, hogy abszolút mellékszereplőként a Pókember: Hazatérés (Homecoming) filmben 15 millióért beszélt közel negyedórát.

Őket követi aztán a szintén Marvel-hős Thort alakító Chris Hemsworth, majd a kaszkadőr-rendező Jacki Chan, utánuk a most épp rapperként tevékenykedő, de azért a Netflix Bright című filmjét elvállaló Will Smith. Hetedik legjobban kereső sztárként ott van a bollywoodi alkotó Akshay Kumar, nyolcadik a vígjátékos Adam Sandler. Chris Evans, vagyis Amerika kapitány csak a 10. a maga 34 millió dolláros éves bevételével. A nőknél a legjobban Scarlett Johansson keresett 2018-ban, ő 40,5 milliárd dollárt profitált, a második Angelina Jolie 28 millió dollárt szerzett, a harmadik Jennifer Aniston 19,5 millió dollárnál állt meg.