Megújulnak a kóláspalackok

Ismét 4 százalékkal csökkenti műanyag palackjai súlyát a Coca-Cola Magyarország, változik az ismert palackok alakja is.
Rácz Gergő, 2019. december 5. csütörtök, 10:47
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Mintegy 100 millió forintos technológiai fejlesztés eredményeként 4 százalékkal csökkenti 2020-ban a szénsavas üdítőitalos palackjaihoz használt műanyagot a Coca-Cola Magyarország - közölte a cég. A vállalat összességében 600 tonnával kevesebb műanyagot használ majd fel évente, a megtakarítás 24 millió PET palack súlyával egyenlő.

A súlycsökkentett italcsomagolások fokozatosan jelennek meg a boltokban: az új 1,5 literes és az 1,75 literes palackok már elérhetőek a polcokon, hamarosan pedig átalakulnak a 0,5 literes és az 1,25 literes változatok is. A Coca-Cola szerint a palackok alakja kissé megváltozik, de ennek ellenére ugyanolyan masszívak és formatartók maradnak, mint elődjeik.

Mindezeken felül a vállalat az alumínium dobozos multipack kiszerelésének csomagolását is megújítja 2021-től, illetve cél, hogy a Coca-Cola Magyarország választékában is megjelenjenek a 100 százalékban újrahasznosított PET palackokból készülő palackok.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zuljin2, 2019.12.06 07:44

Én maradok a sörnél, bornál, víznél. Mindhárom csomagolása jobb es környezetbarátabb :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tlg01, 2019.12.05 14:49

a PEPSI sokkal jobb ill. sokkal olcsóbb

( nyilván azért mert nem itthon gyártják )
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html