Rengeteg termékét kiirtja a Coca-Cola

A Coca-Cola Company, a világ legnagyobb üdítőket gyártó és forgalmazó vállalata megszünteti a márka portfóliájának felét - írja az Index a CNN alapján.
Szabó Dániel, 2020. október 22. csütörtök, 17:48
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Coca-Cola anyacége több mint 200 italmárka gyártását hagyja abba, közlésük szerint a portfólió csökkentését megengedheti a vállalat, mert így még inkább a magasan jövedelmező termékekre koncentrálhat. Korábban James Quincey, a Coca-Cola vezérigazgatója a nyáron a CNN-nek arról beszélt, hogy a nagyobbakhoz képest alulteljesítő márkáik a vállalat bevételének csupán két százalékát adják.

Az üdítőital-gyártó is megszenvedte a koronavírus-járványt: a védekező intézkedések miatt a világ számos országában zárták be a vendéglátóhelyek, ami a fogyasztáson is érződött. A harmadik negyedévben a Coca-Cola bevételei kilenc százalékkal 8,7 milliárd dollárra estek - írja a portál.

A járvány miatt az üdítő- és italpiac más szereplői is szenvednek. A teafogyasztás például jelentősen megugrott, miközben a kávé iránti kereslet csökkent.

Egyelőre csak annyit tudni, hogy olyan regionális márkák vannak az érintettek között, mint a Tab, a Zico és az Odwalla, de a teljes listát még nem közölték. A bejelentésre viszont jól reagált a tőzsde: nyitás előtt már 2 százalékos pluszban voltak a cég részvényei.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tepsi, 2020.10.23 12:41

A Coca-Cola egy igazi, ízig-vérig amerikai dísszimbólum. Egyébként ők gyártják a Fantát is, ami úgy jött létre hogy fasiszta Németország ide, zsidóüldözés oda, azért csak ugyanúgy árusított a hitleri Németországban is a termékeiket.
Dehát hogy jött volna ki az, hogy a fasiszta katona coca-colát iszik a fronton? Sehogy! Éppen ezért a fasiszta Németországban Fanta-névre átkeresztelve árusította a termékeit az amerikát szimbolizáló coca-cola.
Így jött létre a fanta.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html