Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Németország második legnagyobb kereskedelmi bankja hétfőn közölte, hogy adózott eredménye 294 millió eurót tett ki a szeptember végével záródott három hónapban, ami meghaladja az elemzők által várt 248 millió eurót.  A bank az előző negyedévben 271 millió euró, egy évvel ezelőtt pedig 218 millió euró nyereséget termelt - írta az MTI.

A rendszeres tevékenységből származó nyereség 448 millió euró volt, ami ugyancsak több az elemzők által várt 353 millió eurónál. A második negyedévben 298 millió, a tavalyi harmadikban pedig 346 millió euróra rúgott a pénzintézet működési eredménye.

A Commerzbank negyedéves bevétele 2,0 százalékkal, 2,183 milliárd euróra emelkedett.

A vártnál jobb működési eredményt a bank a nagyobb bevételeknek, a költségek csökkentésének és az alacsonyabb kockázatoknak tudja be.

A végleges harmadik negyedéves beszámolót november 7-én teszi közzé a Commerzbank.

A részben állami tulajdonú bank nyeresége évek óta alacsony. Az alacsony kamatok és a nem teljesítő hitelek szorításában a Commerzbank csak az alacsonyabb adóknak köszönhetően tudta szinten tartani nyereségét a második negyedévben. A költségek leszorítására a menedzsment létszámleépítést, valamint a bankfiókok számának csökkentését tervezi, emellett el akarja adni a nyereségesen működő lengyel leányvállalatában, a varsói tőzsdén jegyzett mBankban birtokolt 69,3 százalékos részesedését.