Csak idén 3 millió új Mercedes kerülhet az utakra

A német Daimler cég azt tervezi, hogy a tavalyi 2,4 millióról 3 millióra növeli a Mercedes-Benz autók eladását.
Dzindzisz Sztefan, 2018. március 18. vasárnap, 15:56
Fotó: Reuters

Miközben 3 millióra tervezik növelni az évente gyártott autók számát, a modellek számát 40-re kívánják bővíteni - mondta Markus Schaefer, a Mercedes-Benz Cars termelési és beszerzési igazgatója az Automobilwoche című német hetilapnak.

A tervek szerint három új gyártókapacitást adnak át az évtized végéig: az idei harmadik negyedévtől kompakt modelleket gyártanak a mexikói Aquascalientesban, 2019 végére épül meg az újabb gyár Kecskeméten, miközben a cég újabb üzemet tervez építeni Pekingben. A három projekt összesen 3 milliárd euró beruházással valósul meg.

A német autóipari konszern februárban közölte, hogy a tavalyi árbevétele 7 százalékkal 164,3 milliárd euróra emelkedett. A kamat-és adófizetés előtti eredmény (EBIT) 14 százalékkal 14,7 milliárd euróra nőtt tavaly, amikor az adózott eredmény 24 százalékkal 10,86 milliárd euróra emelkedett. A Daimler  - melynek közel 10 százalékát nemrég vette meg egy kínai üzletember - arra számít, hogy miközben az értékesítése az idén enyhén emelkedik, a működési eredménye azonban a tavalyi szinten marad.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ti kamuztok, 2018.03.18 18:59

@matyi2010: "Nem lehetne, hogy a cikkek címét valaki olyan adja aki elolvasta? A cikkben írják, hogy a 3 új üzem 19-20-bán lesz kész, akkor tudnak 3 millióMercedest gyártani."

Te öreg, a szövegértéssel, vagy annak az értelmezésével komoly gondjaid vannak! :)))
Próbáld meg még egyszer elolvasni, hátha összejön, és megérted, hogy mit is írtak le a cikkben! :)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matyi2010, 2018.03.18 18:49

Nem lehetne, hogy a cikkek címét valaki olyan adja aki elolvasta? A cikkben írják, hogy a 3 új üzem 19-20-bán lesz kész, akkor tudnak 3 millióMercedest gyártani.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html