Csaknem ötödével nőtt a Lego árbevétele az első fél évben

A Lego csoport árbevétele 18 százalékkal nőtt az idén az év első felében a tavalyihoz képest árfolyamhatások nélkül számolva, a játékgyártó cég minden régióban kétszámjegyű növekedést ért el - közölte a dán vállalat szerdán az MTI-vel.
MTI, 2015. szeptember 2. szerda, 16:33
Fotó: Reuters

A közlemény szerint dán koronában számolva 23 százalékkal, 14,142 milliárd koronára nőtt a cég első fél éves árbevétele, a tavalyi 11,458 milliárd korona után. Az üzleti eredmény (adózás, kamatfizetés és rendkívüli tételek előtti nyereség) 4,607 milliárd korona volt az első hat hónapban, szemben a tavalyi 3,632 milliárd koronával, ami 27 százalékos növekedést jelent.

A vállalat nettó nyeresége idén az első fél évben 3,553 milliárd dán korona volt, a tavalyi 2,715 milliárd korona után.

Jorgen Vig Knudstorp, a Lego csoport elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta: a kiemelkedő eredmény "óriási teljesítmény, amely világszerte több mint 15 ezer Lego-dolgozó kemény munkájának gyümölcse". Mindez azért is különösen biztató, mert a 2014-es évhez viszonyítunk, amikor a The LEGO Movie termékek sokat emeltek a vállalat teljesítményén - tette hozzá.

A régiók közül Ázsiában növekedett a Lego a legnagyobb mértékben a figyelemre méltó befektetéseknek köszönhetően - mondta a cég kereskedelmi vezérigazgatója a közlemény szerint.

A 2015-ös év első hat hónapja során az egyik legfontosabb mérföldkőnek a csehországi csomagoló üzem 50 ezer négyzetméteres bővítése számított. Még idén megkezdődik a csomagolási tevékenység a Kínában lévő új üzemben is. A kelet-kínai Csiahszingben lévő gyártóüzem jelenleg több mint 230 alkalmazottat foglalkoztat, ez a szám várhatóan 600-ra fog növekedni 2015 végére - írják.

A Lego egymilliárd dán korona értékű befektetést is bejelentett az idén, amellyel egy olyan központot hoznak létre, ahol az építőelemek gyártásához új, fenntartható anyagokat kutatnak, fejlesztenek ki és vezetnek majd be - idézi fel a Lego a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK