Csalódást okozott az SAP, de...

A vártnál kisebb profitnövekedésről jelentett a német üzletiszoftver-gyártó, ám jó hír, hogy megerősítette éves eredményprognózisát.
NAPI, 2011. április 28. csütörtök, 08:13
Fotó:

Az év első negyedében 403 millió eurós nettó eredményt ért el az SAP AG, ami 4 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit, ám jócskán elmarad a Dow Jones elemzői prognózisában szereplő 515 millis várakozástól.
A szoftvereladásból és a szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatásokból származó bevétel 20 százalékkal 2,33 milliárd euróra nőtt, részben a tavaly nyáron 5,8 milliárd dollárért megvásárolt amerikai Sybase konszolidálásának köszönhetően.
A gazdasági válság közepette a bevétel és a nyereség visszaesésére többezres leépítéssel reagáló SAP eredménye már több negyedéve javul, és a menedzsment abban bízik, hogy ez folytatódni fog: az évtized közepére évi 20 milliárd eurós forgalmat várnak, a 2010-es 12,5 milliárd után.
Az idei évre az SAP továbbra is 10-14 százalékos növekedést vár a szoftvereladásból és a szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatásokból származó bevétel terén a tavalyi 9,87 milliárd euróhoz képest, az üzemi profithányad pedig 0,5-1 százalékpont közötti értékkel javulhat.

HOZZÁSZÓLÁSOK